Om

Kaboom er et morsomt og enkelt aktivitetsprogram for å få barn og unge i mer bevegelse.

Gjennom lystbetont dans og med fengende musikk, kan man enkelt bryte opp en stillesittende hverdag. Teksten i sangene er dansebeskrivelsen, så det krever ingen forberedelse eller forkunnskaper.

Det kreves heller ingen stor plass til å utføre disse dansene, så man kan stå i klasserommet, så vel som i gymsaler og på uteområder.

Musikken og dansene er prøvd ut på barn fra 1 år og opp til voksne, og vi ser at dette fenger bredt.

Det at det så enkelt kan tas i bruk, samt at det ikke kreves forberedelse eller forkunnskaper, gjør det til et viktig verktøy  i skoler og barnehager.

Bakgrunn

Kaboom er viktig på mange nivå. Hovedformålet er å få barn og unge i fysisk aktivitet. Musikken og bevegelsene skal lede til fysisk aktivitet på en morsom og annerledes måte.

Prosjektleder Cecilie Haugseth har jobbet som dansepedagog på fulltid i 10 år og så forfallet i barn og unges fysiske form. Med dette prosjektet ønsker vi å fange opp også de som ikke beveger seg så mye til daglig.

Fra media hører vi at norske barn er nest minst i aktivitet i Europa, kun Belgiske barn er mindre aktive. Nylig kom det fram at norske ungdommer er fysisk aktive kun 15 min per dag.

Med vårt prosjekt håper vi å inspirere og hjelpe voksenpersoner, være seg lærere i grunnskolen, barnehagepersonell, aktivitetsledere på ungdomsklubber, trenere i idrettslag og andre dansepedagoger til å bruke dans og bevegelse som en morsom måte å drive fysisk trening på.

Det er medfødt at musikk og bevegelse gir oss mennesker glede, og kroppene vår er laget for å bevege oss. At kroppen har godt av det er det ikke tvil om, men hjernen og sinnet har også veldig godt av lystbetont aktivitet.

Dette kan styrke læringen hos skolebarn og det kan være med på å lette humøret og psyken.

Nå er det også kommet krav fra stortinget om at alle barn og unge skal være i fysisk aktivitet minst 1 time hver dag, og da må lærere og andre som jobber med undervisning og barn og unge tenke annerledes.

 

Vi gjør denne jobben enklere og tilbyr et ferdig opplegg, som enkelt kan tas i bruk.

TEAM
Cecilie Haugseth

Daglig leder og dansepedagog
 

Cecilie har jobbet som danser og danselærer i mange år og har utviklet god kjennskap til dans for ulike aldersgrupper. 

Stig-Rune Holien

Musikalsk leder og web

Stig-Rune har lang erfaring som trommeslager, musiker, produsent og som musikkpedagog.  

Kontakt

Kaboom dans

kaboomdans(@)gmail.com